Detalj-sa-utakmice

Зајечарци и Нишлијке на државном првенству

Савез за школски спорт Алексинца јуче је био домаћин и организатор међуокружног такмичења средњошколаца у рукомету у мушкој и женској конкуренцији. Уз учешће по четири екипе у обе конкуренције, надметање је одржано у овдашњој Хали спортова.

У женској конкуренцији у финалу екипа нишке Гимназије “Девети мај” са 18:14 (8:5) победила је тим Економско-трговинске школе из Зајечара.

Ekipa-Gimnazije-Deveti-maj-iz-Niša
Ekipa Gimnazije Deveti maj iz Niša

У мушкој конкуренцији у финалу су одмериле снаге екипе Средње школе из Блаца и Техничке школе из Зајечара. Меч је био интересантан и борбен, поготово у другом делу када су Зајечарци успели да анулирају минималну предност Блачана на полувремену (16:15) и у узбудљивој завршници тријумфују са осам голова предности – 26:34.

Ekipa-Tehničke-škole-iz-Zaječara
Ekipa Tehničke škole iz Zaječara

Победници овог надметања стекли су право да учествују на државном првенству средњошколаца у Лесковцу које ће окупити најбоље екипе са девет међуокружних такмичења. Како је предвиђено календаром такмичења Савеза за школски спорт Србије, такмичења у мушкој конкуренцији одржаће се 12. и 13. децембра, а у женској конкуренцији 14. и 15. децембра.

Екипе које буду биле најбоље на државном првенству овериће визу за Првенство света које ће се одржати у Дохи (Катар) од 21. фебруара до 1. марта 2018. године.

Иначе, као што смо већ јавили, најбоље екипе са општинског такмичења у Алексинцу стигле су до финала на нивоу округа, где су поражене – у женској конкуренцији екипа “Алексиначке гимназије” изгубила је од својих вршњакиња из нишке Гимназије “Девети мај” са 21:4, док је тим Техничке школе “Прота Стеван Димитријевић”, у мушкој конкуренцији, поражен од Гимназије “Бора Станковић” из Ниша са 16:12.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + eight =