porodilište

Др Видић: Ближи се крај радова

Будућим мајкама ускоро ће бити отворена и врата реконструисаног алексиначког породилишта, које ће како се најављује, бити једно од најмодернијих у Србији. Према речима директора Опште болнице др Горана Видића, очекује се да радови буду завршени крајем априла или првих дана маја месеца. Иако је јавност постала нестрпљива због прекорачења првобитног рока, наш саговорник објашњава да је кашњење било у највећој мери оправдано, те да је урађено много више него што се очекивало.

porodilište

‒ Што се самог породилишта тиче радови иду јако добро, али је било доста проблема у осталом делу зграде, која је веома стара. Водоводне и електричне инсталације су биле дотрајале и морале су да се замене. Такође смо имали проблема са агрегатом који је купљен одавно, али није могао да се монтира због лоших временских услова. У сваком случају, најбитнији је квалитет. Поента је да када се извођачи радова повуку, ми не морамо касније ништа да мењамо и поправљамо – објашњава др Видић.

Најсавременија опрема 

По речима нашег саговорника, породилиште је сада обогаћено најсавременијом опремом коју је обезбедила Фондација „Драгица Николић”, финансијер радова. Поред стерилизатора, апарата за анестезију и друге скупе опреме, застарели и дотрајали агрегат Опште болнице замењен је новим, за који је финансијер издвојио између четири и пет милиона динара.

porodilište
Уградња квалитетне опреме

‒ Може се сматрати да је породилиште и све остало, поклон нашем граду јер ни болницу, ни град, то није коштало ништа. Све ово донира неко, баш због ове ситуације у коју је Србија дошла по питању демографске структуре – каже др Видић.

Иако је повећање посла условило продужење рока, није дошло до повећања рачуна. Како каже др Видић, за уговорене радови није издвојен ни један динар више од планираног, а према информацијама којима он располаже, Фондација ништа не дугује, своје обавезе је на време регулисала и кашњење није резултат недостатка новца.

Хитни порођаји 

Од затварања породилишта, тачније од почетка радова на алексиначком одељењу породило се укупно седам жена. И то четири у прошлој, а три у овој години. Доктор Видић каже, да што се тиче ових хитних случајева није било проблема. Исти је случај и по питању сарадње са Клиничким центром у Нишу, иако, како каже, и нишки лекари нестрпљиво чекају завршетак радова.

porodilište

С обзиром да се раније често дешавало да Алексинчанке на своју иницијативу одлазе на порођај у Ниш, др Видић се нада да ће ускоро ова пракса бити искорењена.

porodilište

– Наш задатак ће бити да радимо што боље, да се мајке врате код нас и да се обавља што више порођаја. Ускоро ће бити отварање и заиста ћете сви бити пријатно изненађени – закључује наш саговорник.

 

3 коментара

  1. Dzaba nove plocice, okreceni zidovi i novi aparati, kada osoblje ostaje isto. A o tome nema potrebe da pricam, svaka zena koja je provela na ginekologiji nekoliko dana zna koliko nezainteresovanih i nestrucnih doktora ima gore… njih treba renovirati!

  2. Slazem se, osoblje nula…svaka cast pojedincima ali ih je malo. Lezala sam gore nedelju dana a sa bolovima sam poslata za Nis na snimanje,jedva sam stigla do sale za porodjaj, jos je sestra koja je isla kao pratnja trazila od mene da kazem da sam bolove dobila usput. Aleksinacka ginekologija je moje najgore iskustvo.

    1. Ne slazem se sa vama, bar je moje iskustvo pozitivno, a lezala sam dva puta po nedelju dana tamo. nema puno zena i zato svakoj pruzaju vise paznje, sta mislite da u Niskom porodilistu imaju vremena da se svakoj posvete maksimalno?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 4 =