tesica 2

Godišnjica KUD-a „Dejan Jovanović Deša”

Prigodnim koncertom, Kulturno – umetničko društvo „Dejan Jovanović Deša” obeležilo je, prošlog petka, 71. godišnjicu postojanja i rada. Ovo, jedno od najstarijih društava u ovom delu Srbije, osnovano je u aprilu 1946. godine pod imenom Rade Blagojević, nakon čega je sve do devedesetih godina prošlog veka nosilo ime poznatog etnologa Tihomira Đorđevića, koji je osnovnu školu pohađao u Tešici.

tesica 1 Tokom sedam decenija, tešički folkloraši su svoje vitrine ispunili brojnim nagradama i priznanjima. Više puta su nagrađivani Oktobarskom nagradom opštine Aleksinac, a osim na „Susretima sela” u opštini, nagrade su osvajali i na „Susretima sela Srbije”. U Lebanu su 1987. godine osvojili treće, a 1995. u Jagodini, drugo mesto.

Tokom dvočasovnog programa na sceni tešičkog Doma kulture, smenjivali su se domaćini i njihovi gosti, članovi Kulturno-umetničkih društava „Merak” iz Vukašinovca, „Bukovik” iz Mozgova i „Anđeli” iz Jelašnice.

Godišnjica kojom KUD „Dejan Jovanović Deša” ulazi u osmu deceniju postojanja, bila je prilika da se pojedinim organizacijama, ustanovama i zaslužnim pojedincima uruče zahvalnice.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × five =