Teodora

Гимназијалци од срца за Теодору

У препуној сали Центра за културу и уметност у Алексинцу, синоћ су ученици Алексиначке гимназије извели музичко-сценски приказ под називом „Све велико постало ми мало”. Осим промоције школе, овај програм имао је и хуманитарну димензију, јер је новац од улазница намењен за лечење малене Теодоре Цветановић.

Вечерас смо представили нашу школу у најбољем смислу. Показали смо, у ствари, какави треба да буду гимазијалци. Да поред знања и образовања, буду и добри и хумани људи који ће знати да се одазову онда када је некоме потребна помоћ. Осим прикупљања новца од улазница за лечење девојчице, овом акцијом смо хтели и да скренемо пажњу грађана и шире јавности на овај проблем ‒ каже један од организатора, професорка Алексиначке гимназије Марина Дашић.

Од улазница је синоћ прикупљено 50 хиљада динара, с тим што посетиоци приредбе у посебно означене кутије убацивали новац према свом нахођењу и у складу са својим могућностима, а пре тога наставници и ученици Гимназије сакупили су 72 хиљаде динара.

Teodora Теодора Цветановић болује од једне врсте аутоимуне болести, па је неопходна трансплатација коштане сржи у Болоњи, у Италији.
Овакав захват кошта 150 хиљада евра.

Свој прилог можете уплатити и на жиро рачун:
160-5400101657490-34 динарски
RS35-160-5430201002772-30 девизни

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 3 =