vašar

Gatare i mađioničari na „Zmajevoj nedelji”

U okviru „Zmajeve nedelje”, koja se organizuje povodom obeležavanja Dana Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” na Aleksinačkom Rudniku, juče je bio posebno svečan i radostan dan za najmlađe. Za njih, njihove roditelje i ljude dobre volje učiteljice ove škole, uz pomoć ostalih kolega prosvetara, organizovale su dečji vašar na kome je bilo dosta zabave, poklona, kao i kupovine u humanitarne svrhe. Ono što je posebno interesantno, na vašaru nisu dominirali prodajni štandovi, već gatare, mađioničari, šminkeri i brojni zabavni sadržaji koji su obradovali mališane.

vašar
Učiteljica Aleksandra Miličić

‒ Deca su imala raznorazne igrice, od gađanja konzervi, bacanja obruča na flaše, slikanja u cirkusu sa klovnom i nacrtanim životinjama. gatara Imali smo gataru koja je ‘proricala budućnost’, sve to ide uz luna park. Zatim su bacali frizbi kroz ‘crnu rupu u svemiru’. Dakle, bilo je raznoraznih dečjih aktivnosti koje su oni baš lepo prihvatili – objašnjava idejni tvorac vašara, učiteljica Aleksandra Miličić.

Prikupljena sredstva od prodaje na vašaru biće korišćena za neku narednu sličnu akciju u okviru škole. Centralni događaj „Zmajeve nedelje” biće upriličen sutra, kada će se održati svečana akademija povodom Dana škole.

 

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + eleven =