Veće

Већи општински буџет

Општинско веће општине Алексинац је на јутрошњој седници још једном разматрало измене и допуне буџета за ову, 2018. годину. Усклађивање прихода вршено је на основу реализације буџета у првих девет месеци. На основу тих резултата процењује се да ће до краја године буџет бити већи за 74.558.356,41 динара и он ће износити 1.614.363.665,72. У овај износ нису урачуната још близу 24 милиона динара што су средства из осталих извора.

До ребаланса буџета дошло је, пре свега, због повећања јавних прихода у износу од 65.558.357,оо динара. Увећани су наменски трансфери из Републике за 31.204.599,41 динара, који ће бити утрошени за инфраструктурне и друге активности које су предвиђене разним програмима. Такође, билансирана су 32 милиона очекиваних средстава из Републике за реализацију завршетка изградње Пољопривредне школе. Планирани већи прилив у општинску касу биће утрошен на реализацију инфраструктурних програма, као и програма за које су наменски предвиђена средства.
Чланови већа прихватили су и допуну кадровског плана општине Алексинац по коме су међу постављеним лицима и два заменика правобраниоца.

Општинско веће сагласило се да један музички ансамбл може да употребљава име јединице локалне самоуправе, па ће његов назив гласити Алексиначки градски оркестар.

Општинска влада подржала је и предлог да председник комисије за вођење Поступка по захтеву за враћање земљишта буде Драган Атанасковић, судија Основног суда у Алексинцу.

Општинско веће поништило је решење Комуналног инспектора Одељења за инспекцијске послове у случају Милуна Алексића из Вукање пошто је Управни суд уважио његову жалбу.

О новом допуњеном и измењеном буџету за 2018. годину, као и о још неким одлукама које су у домену општинског парламента, коначну реч даће одборници Скупштине општине Алексинац, највероватније на седници у уторак, 23. октобра.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + seven =