m3

Београдски пензионери у Мозгову

Зимница и остали пољопривредно – прехрамбени производи настали у погонима здраве храна из Мозгова, све су присутнији на српском тржишту. Најновија посета београдских пензионера овом произвођачу отвара могућност још веће продаје 35 артикала, који су саставни део понуде ове породичне фирме смештене у сеоском амбијенту у подножју Буковика. До сусрета пензионера из престонице и овог алексиначког привредника дошло је након његовог гостовања у емисији Радио Београда „Зимница која се може пробати”.

m1‒ Омогућили смо том пензионерском друштву куповину на шест месечних рата и сада очекујемо резултате. Гостима смо презентовали све производе, а највећи акценат, пошто је сада сезона, био је на ајвару. Одрадили смо наш део посла, а сада све зависи од тога да ли им се зимница допала или није – каже Зоран Лазић, који је у фирми задужен за пласман робе и додаје да су спремни да производе испоруче за 15 дана уколико им стигне поруџбина из Београда.

Његова супруга Надица Лазић, по занимању технолог и власница фирме, истиче да су њихови производи спој традиционалног и модерног, тј. бакиних рецепата и савремене технологије. Овим бизнисом породица Лазић бави се већ шест година и тренутни резултати наговештавају даљи раст овог привредног субјекта. Међутим, отежавајућа околност, по њиховој причи, је лош пут до производних погона. Лазићи се надају да ће овај проблем бити решен уз помоћ друштвене заједнице чији је и интерес постојање оваквих погона у сеоским срединама.

m2

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − seven =