„Rapsodija u plavomˮ kao vodič kroz nostalgiju i prirodu

Centar za kulturu i umetnost će sutra biti domaćin izložbe akvarela našeg sugrađanina Milovana Stojanovića, alias Mišo Stolar. Izložba obuhvata 25 akvarela, na kojima kroz svoju umetničku slobodu dočarava hladnoću zime, toplotu jeseni, bistrinu vode, uspavane balkone Venecije i porte Toskane, dočarava prirodu, nostalgiju i žal za neka prošla vremena.

‒ Dok poljima svesti koračam, lagano, sa džakom na leđima punim uspomena, pokušavam da se setim trenutaka kada je moj život ponekad radost, nekad strepnja, nekad iščekivanje; dolazim do proplanka sa usečenom stazom pored koje sa obe strane leže razbacane uspomene ispale iz podsvesti ‒ reči su kojima počinje predgovor autor izložbe Milovan Stojanović.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati u Art galeriji, a postavka će biti izložena do 3. februara.

‒ Pejzaž kao osnovni motiv ove izložbe u nekima će probuditi davno zaboravljeno osećanje pripadnosti prirodi, nekima nostalgiju i žal za prošlošću, ali najbitnije od svega je da svima nama unese živost i radost što smo tu i što pripadamo ovom trenutku ‒ stoji dalje u predgovoru autora.


Milovan Stojanović, rođen je 8. marta 1958. godine u Aleksincu, gde i sada živi i stvara. Njegova supruga je muzički pedagog, a ćerka apsolvent Filozofskog fakulteta. Autor je tri samostalne izložbe i preko 35 kolektivnih izložbi, što je rezultat iskustva stečenog u poslednjih 45 godina.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

six − two =