Na početku „tajni dnevnikˮ‒ kraj bez masovnog okupljanja

Aleksinačku publiku i u narednom periodu očekuju zanimljive pozorišne predstave, koncerti i modne revije. U organizaciji Gradskog pozorišta „Teatar 91” sutra počinje Kulturno leto koje će trajati sve do 28. avgusta. Prvog dana ove manifestacije, u četvrtak 15. jula, biće premijerno izvedena predstava „Tajni dnevnik Adrijana Mola” Gradskog pozorišta „Teatar 91” iz Aleksinca, dok nas sutradan, u petak, očekuje koncert starogradske muzike orkestra „Đerdan” takođe iz Aleksinca.

Direktorka „Teatra 91“ Milena Rašić u izjavi za naš medij kaže da se, posle godinu dana pauze zbog virusa korone, organizator potrudio da publici ponudi kolaž kulturnih dešavanja. Ona je napomenula da će zbog aktuelnog virusa korone ovog puta izostati koncert kojime se zatvara manifestacija.

‒ Početak letnjeg programa nam je planiran premijerom predstave u režiji Dragoslava Ranđelovića „Tajni dnevnik Adrijana Mola” i premijera će biti od 20 časova. Inače svi programii su zakazani za 20 časova na starom mestu ispred Biblioteke „Vuk Karadžić”. Jedina razlika u organizaciji ovog letnjeg programa u odnosu na sve prošle koje smo do sada imali, je što 28. avgusta nećemo imati veliki koncert na zatvaranju Kulturnog leta. To nam je preporuka kako kriznog štaba tako i celokupne situacije na teritoriji i grada i Republike. Smatramo da ipak ne treba okupiti veliki broj ljudi pa smo ove godine odustali od koncerta 28. avgusta, ali smo opet upotpunili vrlo interesantan program koji je za decu i odrasle ‒ kaže naša sagovornica.

Tokom vikenda, u subotu planiran je koncert narodnih pesama i igara u izvođenju niškog ansambla „Mozaik” i Gradskog kulturno-umetničkog društva „Aleksinac”. Nedelja je rezervisana za najmlađe, kada je na programu predstava za decu „Škola za klovnove” u izvođenju Balkanske pozorišne trupe „ARA” iz Beograda.

Sva kulturna događanja odvijaće se ispred Gradske biblioteke, a u slučaju kiše program će se održati u Velikoj sali Doma kulture. Svi programi počinju u 20 časova i ulaz je slobodan.

Pokrovitelj Kulturnog leta je Opština Aleksinac, a suorganizator je GKUD „Aleksinac”, dok će tehničku podršku pružati Centar za kulturu i umetnost.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven + three =