Lutalice dok „grickajuˮ opštinski budžet slade se jagnjetinom

Članovi Opštinskog veća su se i na današnjoj sednici morali baviti nadoknadama šteta građanima koje su ujeli psi lutalice. Ovog puta dali su saglasnost za vansudska poravnanja, odnosno za mirno rešavanje spora, u pet slučajeva. Četiri rešenja su se odnosila na osobe iz Bovna, Lučana, Aleksinca i Lužana koje su na ime nadoknade šteta usled ujeda napuštenih životinja dobili po 33.000 dinara.

Veće je podržalo i predlog za mirno rešenje spora sa Boškom Vukojevićem iz Kormana koji je zatražio odštetu za uginuće jagnjeta težine 35 kilograma. Prema Uverenju izdatom od Policijske stanice Aleksinac, 26. juna oko 16 časova i 30 minuta Vukojević je prijavio da su mu psi lutalice ušli u dvorište i udavili jedno jagnje. Kada je patrola izašla na lice mesta oštećeni je dao izjavu da je oko 14 časova i 30 minuta primetio kako tri psa lutalice preskaču ogradu na placu gde su ovce pasle, napadaju jagnje i udaljavaju se u nepoznatom pravcu i da nije stigao da odreaguje i zaštiti jagnje. Boško je još i kazao da se radi o „svrljiškoj rasiˮ ovaca, da je jagnje bilo staro tri meseca. Uginuće jagnjeta potvrdila je i veterinarska stanica „Neša – vetˮ, odnosno doktor veterinarske medicine Saša Jonić.

Fotografija: Ilustracija (izvor Gugl).

Stočaru Vukojeviću je ponuđena nadoknada od 14.000 dinara, pošto je na osnovu izveštaja sa stočne pijace u Kormanu cena jagnjadi od 400 do 420 dinara po kilogramu.

Naslovna fotografija: Ilustracija (izvor Gugl).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

17 + eighteen =