Фудбалска хроника: Славље Суботинчана у Ражњу

У петом колу Зоне Исток наши представници су забележили  једну победу и један пораз.

У комшијском дербију у Ражњу између Буковика и Моравице из Суботинца славили су гости са 3:2. Никола Костић, Станковић и Лука Костић постигли по један погодак за Суботинчане, а за домаћи тим Вујовић и Стоилков.

На гостовању у Шарбановцу, Рудар Алпос је од истоимене екипе поражен са 2:1.

Остали резултати: Сврљиг – Малошиште 3:0, Каблови – Заплањац 1:3, Бродоремонт – Наша крила  2:0, Хајдук Вељко – Ђердап 1:2, Тимочанин – Мајданпек 1:2, и  БСК – Слога 0:0.

На челу табеле су Заплањац и Наша крила са по 12 бодова, a што се наших представника тиче, Моравица је на петом месту са 9 бодова, а Рудар Алпос на 13. позицији са  четири бода.

Још три бода за Палилулу

И у Окружној лиги одиграни су мечеви петог кола.

Палилула је у Алексинцу са 5:1 победила тим Добрича из Бреста, а Јединство из Грејача је у Расовачи од истоимене екипе претрпело пораз од 1:0. Поражена је такође и Слога из Кормана у Батушинцу од екипе Младости са 5:1 , као и Црвена звезда из Горњег Љубеша која је у Чапљинцу изгубила од Радничког са 3:1. Меч између Дољевца и житковачке Мораве је одложен.

У осталим мечевима постигнути су следећи резултати: Орљане – Моравац (Ч) 5:3, Раднички (К) – Наисус 2:2 и Моравац (ЗТ) – Земљорадник 1:2.

Екипа Палилуле

Орљане и Расовача  су и даље на челу табеле, сада са  по 15 бодова. Трећу позицију  заузима Палилула са 13 бодова, Јединство из Грејача је на седмом месту са шест бодова, Слога  је 12. са  три бода, колико има и  Црвена звезда  на 14. месту,  док је Морава на последњем, 16. месту без бодова.

Победа Победе од 9:0!

У четвртом колу Општинске фудбалске лиге, Победа из Јаковља је на гостовању у Мозгову чак са 9:0  савладала екипу Темпа. Цео плен освојили су и Борац који је у Трњану са 5:2 победио екипу Гредетина, Полет је у Витошевцу био бољи од Вукашиновца па је тријумфовао са 4:1, док је Напредак из Крушја са 3:0 победио Ратара. Три бода освојио је и Напредак  1929  који је у Алексинцу са 2:0 славио против Јастрепца из Тешице. Рутевац и Дражевац су играли нерешено  – 2:2.

Тријумф у гостима остварили су и  Шкриљац из Брадарца, који је у Бобовишту изненадио домаће Јединство и победио са 3:1, и ОФК Слога из Добрујевца која је у Радевцу са 2:1 победила Полет.

Прво, друго и треће место на табели заузимају  Борац, Полет из Витошевца и Напредак из Крушја са по 10 бодова. Са бодом мање на 4. позицији је ОФК Напредак 1929, следе ОФК Слога, ОФК Дражевац и Вукашиновац са по седам бодова, на осмом месту је Ратар, а на деветом ОФК Рутевац са по пет бодова. и тд.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 9 =