bombardovanje

У Алексинцу централна церемонија 19. годишњице бомбардовања

Централна манифестација поводом годишњице бомбардовања Србије, ове године биће одржана у Алексинцу, потврдио је за наш сајт председник општине Ненад Станковић. Деветнаестој годишњици НАТО агресије присуствоваће и председник Републике Србије Александар Вучић.

Алексинац је међу градовима који су претрпели највише штете за време бомбардовања 1999, посебно током петоаприлског напада. У том налету живот је изгубило 11 људи, а 50 је задобило тешке повреде.

Централна републичка манифестација одржаће се 24. марта, на дан почетка бомбардовања, а детаљи саме церемоније за сада нису познати.
Александар Вучић биће трећи председник државе који ће званично посетити стратиште Алексинчана. Одмах након завршетка НАТО агресије, тадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић 15. јуна обишао је место страдања Алексинчана и поставио камен темељац за будуће стамбене зграде у Улици Душана Тривунца, данас познате као „Натовке”. Бивши председник Томислав Николић годишњици бомбардовања у Алексинцу присуствовао је 24. марта 2015. године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − two =