Boks

Уз бокс нема стреса ни беса

Боксерски клуб „Рудар” један је од 72 клуба у Србији у којима ће ових дана почети реализација акције под називом Олимпијска школа бокса. Крајњи циљ ове акције је стварање боксерских шампиона који би репрезентовали нашу државу на међународној и олимпијској сцени.

Акцију је покренуо Боксерски савез Србије који је недавно организовао обуку за тренере који ће радити са будућим полазницима.

Saša Kostadinović, trener
Саша Костадиновић, тренер БК “Рудар”

‒ Организоваћемо презентацију бокса у школама како би код младих побудили интересовање за овај интересантан борилачки спорт ‒ каже Саша Костадиновић, тренер БК „Рудар” који је похађао обуку за тренере. – Бављење боксом ослобађа беса и стреса, а има низ других предности. Они који тренирају постаће снажнији, бржи, издржљивији и имаће више кондиције и вере у себе и своје способности. Акценат је на педагошком раду и васпитању, а потом на основним техникама бокса. Циљ је да склонимо младе људе са улице и да их сачувамо од цигарета, алкохола, дроге и других пошасти савременог доба. 

Олимпијска школа бокса је бесплатна за полазнике од 12 до 19 година, а тренинзи ће се одржавати сваког дана, осим суботе и недеље, од 18:30 сати у просторијама БК „Рудар” на Стадиону за мале спортове „Младост” у Алексинцу.

Dušan Petrović
Душан Петровић (са пехаром) у друштву клупских другова и тренера Костадиновића

Победа и два пораза

На Првенству југоисточне Србије у олимпијском боксу, које је одржано протеклог викенда у Лесковцу, учествовала су и тројица боксера Боксерског клуба „Рудар” из Алексинца.

Душан Петровић, победник Боксерске ревије „Рударска рукавица”, која је крајем децембра прошле године одржана у нашем граду, победио је свог противника, a његови клупски другови, Младен Вукомановић и Владан Петровић, поражени су.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 14 =