Selfi sa Kukoljem i 11 odličja

Takmičari Džudo kluba „Aleksinac” učestvovali su proteklog vikenda na dva međunarodna turnira i postigli sjajne rezultate.

Na Međunarodnom turniru „Mladost Evrope”, koji je 31. marta održan u Nišu, najmlađi džudisti aleksinačkog kluba osvojili su osam medalja i tako pokazali da nimalo ne zaostaju u odnosu na vršnjake iz susednih država.

Srebrne medalje osvojili su stariji poletarci Ognjen Latinski (- 46 kg) i Mijat Jovanović (- 42 kg), dok su bronzana odličja izborili: Luka Trajković (- 46 kg), Ilija Trajković (- 46), Đorđe Đorđević (-42 kg), Lazar Stoiljković (+50 kg) i Ksenija Milošević (-38 kg), kao i Mihajlo Milojković u kategoriji mlađih dečaka (- 50 kg).

Turnir je organizovao Džudo klub „Šogun”, a učestvovalo je 280 takmičara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore i naše zemlje.

trofej

Trofej Beograda 

Kukolj Sutradan, dakle 1. aprila, aleksinački džudisti učestvovali su na Međunarodnom turniru „Trofej Beograda” u Beogradu i u kategoriji starijih dečaka osvojili tri medalje i jedno peto mesto. Zlatno odličje osvojio je Lazar Stanković (- 46 kg), a bronzane medalje Anđela Nikolić (-40 kg) i Filip Stanojev (+73 kg). Četvrti takmičar DŽK „Aleksinac” Aleksej Vasić (- 66 kg) osvojio je peto mesto.

‒ Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatima, jer smo na dva jaka međunarodna turnira osvojili čak 11 medalja. Uz to super smo se družili, a u Beogradu smo se slikali sa evropskim prvakom Aleksandrom Kukoljem ‒ kaže Bojana Stanković, trener Džudo kluba „Aleksinac”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + 16 =