akcija prikupljanja krvi

Прикупљено 40 јединица крви

Црвени крст Алексинац у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша одржао је данас још једну акцију прикупљања крви. У просторијама Центра за културу у Алексинцу 40 добровољних давалаца одазвало се овој акцији.

‒ Мислим да је одзив и овог пута био солидан. Прошлог месеца у акцијама у Кулини и Дому културе било је укупно 70 давалаца, што је за први месец у коме се акције одржавају по новом закону, подношљиво. Већ сутра имамо акцију у ‘Грамеру’ и надамо се да ће бити око 50 давалаца, што је сасвим повољно. Најбитнија ствар је да се враћамо на оне старе навике и покушавамо поново да уђемо у радне организације и организујемо даваоце који су у радном односу ‒ каже председник Црвеног крста у Алексинцу Славољуб Павловић.

Према најавама, наредног месеца биће организована акција за рударе на Алексиначком руднику, а крајем месеца хумане Алексинчане очекује још једна акција у Дому културе. Иначе, по новом правилнику, у Дому културе убудуће ће бити организоване акције прикупљања јединица крви једном месечно.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + fourteen =