prvaci

Прваци знају саобраћајне прописе

Акција Савета за безбедност саобраћаја на путевима у општини Алексинац, којом се ђаци прваци едукују о понашању у саобраћају данас је настављена у ОШ „Вук Караџић” у Житковцу. О саобраћајним прописима, с посебним акцентом на правилан прелазак улице, житковачким првацима говорио је Душан Радосављевић, професор на департману за саобраћај у Високој техничкој школи Ниш.

prvaci

‒ Оваква едукативна предавања су веома корисна. Деца у овом узрасту стичу саобраћајну културу чиме се превентивно делује на њихову безбедност у саобраћају – каже директор житковачке осмолетке, Милан Динић.

Након Житковца, професор Радосављевић и чланови локалног Савета за безбедност саобраћаја, дружили су се са ученицима првог разреда ОШ „Љупче Николић”. Прваци ове школе су активно учествовали у предавању, постављали и одговарали на питања и показали завидно знање о саобраћајним прописима. Да је овакав вид едукације о безбедности у саобраћају прихватљив малишанима потврђују и наши саговорници, „Љупчетови” првачићи Хелена, Михајло и Лена.

‒ Ја сам запамтила да увек треба да се крећемо левом страном коловоза – каже Лена и додаје, да би оваква предавања требало чешће да се одржавају као и то да би и неки родитељи требало да пазе шта раде у саобраћају. Михајло истиче да је данас сазнао да деца не смеју да се возе на трактору нити да њиме управљају. И Хелена сматра да је предавање било корисно јер су научили нешто ново и да би волела да предавач поново дође у њихову школу.

Ђацима првацима данас су подељени флуоресцентни прслуци и илустроване књиге о основним правилима у саобраћају.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + eleven =