Почели „Пекарски дани”

Наступом Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац” синоћ је почела свечана приредба поводом отварања 13. „Пекарских дана” које је 2006. године покренула Пољопривредна школа „Шуматовац”. Ова тродневна манифестација која је одавно добила префикс међународна и ове године ће бити испуњена бројним активностима које су посвећене хлебу као светињи и симболу вере, наде и извору живота као и јединственим такмичењем за избор најлепшег славског колача.

Поздрављајући госте и учеснике манифестације, директорка школе Јасмина Тончић је нагласила да су „Пекарски дани” оправдали своје дугогодишње постојање тиме што су у јуну ове године на Конкурсу Завода за унапређење образовања и васпитања „Примери успешних ваннаставних активности у основним и средњим школама” ушли у базу успешних примера.

‒ Оно на шта је наша школа још поноснија је и податак да је у базу примера ушао и пројекат „Размена ученика са Биотехничком школом из Марибора и Професионалном гимназијом из Видина” који ће и ове године бити наши гости ‒ рекла је Јасмина Тончић.

Отварајући манифестацију, заменик председника општине Алексинац Чедомир Ракић је између осталог рекао да „Пекарски дани” из године у годину расту, да су све бољи и посећенији и организаторима пожелео да наредна 14. по реду манифестација буде отворена у новој згради пољопривредне школе.

Овом приликом уручене су награде најуспешнијим учесницима на ликовном и литерарномм конкурсу а у музичком делу наступио је и хор сачињен од ученица пољопривредне школе.

У наставку вечери Студио глуме Центра за културу и уметност извео је представу “Кирија – Наша деца” по тексту Бранислава Нушића, у драматизацији Дуке Јовановића и у режији Биљане Николић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 10 =