фото: Марко Радић

Напредак славио у ”револверашком” обрачуну

Кошаркашки клуб Напредак ЈКП остварио је победу против екипе Пролетера из Зрењанина 97:86 (26:29, 28:23, 25:14, 18:20). Утакмицу је обележило одлично шутерско вече обеју екипа, као и знатно ангажованија игра домаћина у трећој деоници. Најефикаснији у Напретку били су Никола Раичевић са 23 поена, док је Славиша Богавац убацио поен мање. На супротној страни блистао је Александар Петровић са 28 постигнутих поена.

Уводна два минута сусрета донела су низ поентирања на обе стране терена, да би тим из Зрењанина направио прву већу серију (8:0) за вођство од 7:13 у корист гостију. Након 5. минута игре, тројком Петровића, Пролетер Нафатагс долази до нових +7 (9:16) што је, испоставиће се, била највећа његова предност у овој утакмици.

Након прве деонице – 26:29 у корист Зрењанинаца.

После три минута игре у другој четвртини, тројком Вукадина Петровића, Напредак прелази у вођство – 35:34. Убрзо је уследио одговор на другој страни – тројка Алексеја Нешовића. Центри алексиначког клуба , Антонијевић и Илић, већ у 37. минуту зарађују своје 4. личне грешке, што је представљало велики проблем за тренера Раичевића.

Поенима Димитрија Раичевића, Напредак одлази на велики одмор уз предност – 54:52.

Трећу деоницу обележавају играчи наше екипе. Низале су се тројке Богавца, Раичевића и Ђорђевић Маринковића (два пута), што је Напретку донело серију од чак 14:2, па је на семафору било сјајних 67:52! Знатно боља игра у одбрани и добро грађење на дефанзивном скоку, свели су искусну екипу Пролетера на свега 14 поена у трећој четвртини. Фаул Алексеја Нешовића, потом и техничка грешка истом играчу, били су повод за продубљење агоније код гостујућег тима. Тројка Николе Раичевића, доноси његовом тиму великих 73:58. Покушао је одличан састав Пролетера да се врати у игру, али уследиле су нове тројке Напретка – Богавац и Д. Раичевић погађају један за другим за нових +15. Напредак је овај период добио са убедљивих 25:14.

фото: Марко Радић

Највише што су гости успели у остатку сусрета, десило се у 32. минуту. Пролетер је успео да серијом погодака смањи заостатак (81:76).  Узвратили су изабраници Небојше Раичевића још снажније (серијом 9:0) и угасили последњу наду Пролетера да може до егала у завршници утакмице – 90:76. Петар Ламбић постиже поене за госте из Зрењанина, и на тај начин поставља коначни резултат – победа Напретка 97:86.

Тренер Раичевић на овом сусрету није могао да рачуна на Војкана Милинчића и Николу Прокића, двојицу важних првотимаца у игри Напретка.

Била је ово друга победа за алексиначки клуб, након 3 одиграна кола. Наредног викенда, кошаркаши Напретка иду у Лазаревац, где ће одмерити снаге са Колубаром, тимом који не зна за пораз у дасадашњем току Друге лиге Србије.

 

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 12 =