Napredak kao feniks

Radoslav Janković (levo) i Leonardo Matić

Posle meča između seniorske i omladinske selekcije OFK „Napredak 1929“, koji je odigran u petak na Gradskom stadionu, predsednik Fudbalskog saveza opštine Aleksinac Leonardo Matić  uručio je šampionski pehar Radoslavu Jankoviću (47), kapitenu i najstarijem  igraču aktuelnog šampiona Opštinske lige.

Tako je i zvanično okončana izuzetno turbulentna sezona, verovatno jedna od najtežih u bogatoj, skoro devet decenija dugoj istoriji kluba.   Koliko su izabranici trenera Dragana Mikića bili nadmoćni možda najbolje ilustruje činjenica da su čak pet kola pre kraja stigli do šampionske titule! I ostali podaci su impresivni:  od 26 utakmica zabeležili su 23 trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, uz  zaista fantastičnu gol- razliku od 92 postignuta i samo 16 primljenih golova!

Ivan Jovanović

– Posle neočekivane eliminacije iz  Zone Istok, dvadesetak igrača je zatražilo ispisnice. Bio je to pravi šok i veliki udarac za klub i sve nas u upravi. Uspeli smo da relativno brzo obezbedimo nove igrače i stabilizujemo ekipu,   kaže predsednik OFK „Napredak 1929“, Ivan Jovanović.

– Sve u svemu, prvenstvo je bilo naporno i neverovatno teško, ali smo ipak uspeli da postavljeni cilj ostvarimo. Pauzu  do početka novog  šampionata iskoristićemo  da pojačamo igrački pogon kako bi mogli da napadnemo prvo mestu u Okružnoj ligi – veli Jovanović.

Inače, naredne godine OFK „Napredak 1929“ obeležiće  dva značajna  jubileja – 90 godina od osnivanja kluba i tri decenije od izgradnje stadiona.

Jedan komentar

  1. Objasnite mi kako moze ovaj klub da slavi 90. godina postojanja? Ovaj klub je osnovan pre godinu, dve a izvorni Napredak je ugasen.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 8 =