ministar-Djordjevic-Nenad-Stankovic

Министар Ђорђевић поново у Алексинцу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић и амбасадор Републике Турске у Србији, Танжу Биглич, посетили су у суботу Геронтолошки центар „Јеленац“.

Током посете гости су били у прилици да виде како ова установа ради и брине о својим корисницима, како у Алексинцу где су смештена одрасла и старија лица, тако и у Радној јединици у Тешици која збрињава старија лица са менталним потешкоћама. Министар Ђорђевић је рекао да ће Влада Србије и министарство на чијем је он челу и надаље бринути о најстаријима и нагласио да ова категорија становништва не треба и не сме да буде заборављена.

ministar-Djordjevic-Jelenac– Ова посета и упознавање са животом ових људи, доказ је да они нису одбачени, јер о њима бринемо и ми и држава. Ово је била и прилика да упознамо министра са нашим потребама и захтевима – рекао је директор ГЦ „Јеленац“ , Драган Веселиновић и изразио очекивања да ће ресорно министарство обезбедити потребна средства за реализацију неких пројеката, како би услови рада и смештај корисника били још квалитетнији.

Председник општине Алексинац, Ненад Станковић је подсетио госте да алексиначка општина има врло развијен систем установа из социјалне заштите и најавио нове инвестиције у том сектору, а међу и њима и оне које се тичу геријатрије.

Пре посете „Јеленцу“, министар Ђорђевић је у Алексинцу разговарао са директорима турских компанија које планирају да у наредне три године отворе око 3.500 радних места на југу Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 17 =