Doder

Додеровићев први роман на Сајму књига у Београду

Доајен нишког и српског новинарства Милорад Додеровић представиће на Сајму књига у Београду свој први роман „Хоџина кћи” који је недавно изашао из штампе.

Doder Оквир за причу о забрањеној љубави Србина и Албанке, Додеровић је пронашао у свом завичају, Горњој Јабланици, где се овакве античке драме догађају и обичним људима. Велибор Петковић, председник Друштва књижевника Ниша је у поговору за овај роман између осталог написао да Додеровић није могао да се одупре свом животном фатуму – новинарству, па роман повремено мења жанровску одредницу и искорачује у неку врсту романескне репортаже.

Пре овог романа, Додеровић је објавио политичку биографију лидера косовских Срба Мирослава Шолевића „Како се догодио Шолевић”, одабране интервјуе „Држим вас за реч” монографију „Американац у Нишу” о познатој нишкој угоститељској породици Мандић и књигу „Борци плачу после рата” која је представљена у Европском суду за људска права у Стразбуру. Монодрама под истим називом играна је широм Србије и изазвала је велику пажњу јавности.

Роман „Хоџина кћи”, као заједничко издање „Седмице” из Франкфурта и Агенције за издаваштво, уметничко стварлаштво и организацију програма „Свици” из Ниша, биће представљен у петак, 26. октобра на заједничком штанду издавача Ниша, као и на штанду франкфуртске „Седмица” (Издаваштво дијаспоре).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =