Вечерас приче о нечастивим и „Кез”

Мистичне појаве, веровања у демоне, омаје, караконџуле и различите форме нечастивог, које и данас једнако привлаче пажњу људи, биће једна од тема вечерашњег програма у Дому омладине. Кроз приче о нечастивим силама провешће нас приповедачи, књижевници Виолета Јовић и Бранислав Јанковић.

‒ Ми знамо да је најпознатији српски хорор ‘Лептирица’, да је Милован Глишић ставио Црно дете у своје књиге, да се ти мотиви нечастивих сила промичу кроз целу српску књижевност и желели смо, пошто је и то једна од тема којом се бавио Тихомир Ђорђевић, да покажемо да сви они филмови којим нас затрпава западна култура нису производ њихове баштине него словенске традиције и српске културе, између осталог – поручују организатори. 

„Вече прича о нечастивим” почиње у 19:30.

Violeta Jović
Виолета Јовић и Бранислав Јанковић

Ово атрактивно вече „Дана Тихомира Ђорђевића” употпуниће наступ младе музичарке Тамаре Ристић „Кез”, која у својим аранжманима комбинује звуке модерне, електронске и изворне музике. Тамара је до сада наступала у Бугарској, Албанији, Грчкој, Шпанији, Италији, Аустрији, Немачкој, Чешкој, Норвешкој и широм наше земље.

Концерт у алексиначком Дому омладине почиње у 21 сат.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − ten =