„Ljupče” i „Zmaj” na tronu

Povodom Dečje nedelje na stadionu za male sportove „Mladost” u Aleksincu u subotu je održano takmičenje starijih osnovaca u basketu.

U kategoriji dečaka, najpre je ekipa škole „Stojan Živković Stole” iz Trnjana sa 8:5 pobedila tim žitkovačke škole „Vuk Karadžić”, dok je u duelu aleksinačkih škola „Ljupče Nikolić” sa 14:10 pobedio „Vožda Karađorđa”. U utakmici za treće mesto „Vožd” je bio bolji od „Vuka” (10:3), a u finalu „Ljupče” je pobedio basketaše iz trnjanske škole sa 7:3. Plasman je, dakle, sledeći: 1. mesto „Ljupče Nikolić” 2. „Stojan Živković Stole” 3. „Vožd Karađorđe” 4. „Vuk Karadžić”.

U takmičenju devojčica učestvovale su ekipe iz tri škole: „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika i „Vožd Karađorđe” i „Ljupče Nikolić” iz Aleksinca. Basketašice sa Aleksinačkog Rudnika pobedile su ekipu „Voždove” škole sa 8:6, a zatim i tim škole „Ljupče Nikolić” sa 7:2. U meču gradskih škola „Vožd” je sa 4:3 savladao „Ljupčeta”. Plasman: 1. „Jovan Jovanović Zmaj”, 2. „Vožd Karađorđe”, 3. „Ljupče Nikolić”.

Nadmetanje starijih osnovaca u basketu organizovali su Centar za kulturu i umetnost i Opštinska organizacija za turizam i sport, a realizacija je bila poverena Košarkaškom savezu opštine.

Fotografije sa ovog takmičenja možete pogledati na fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × one =