bolnica

Još jedna akcija pregleda bez knjižice i uputa

U organizaciji Ministarstva zdravlja, u nedelju 15. oktobra biće održana još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda za sve građane opština Aleksinac, Ražanj i Sokobanja. Tim povodom, u Opštoj bolnici Aleksinac održan je sastanak direktora ove ustanove sa direktorima domova zdravlja iz ove tri opštine. Akcija će biti održana u periodu od 8 do 16 časova, a za razliku od prošle, ovog puta obuhvatiće i preglede iz ginekologije, radiološki pregled, pregled urologa i izradu analize tumor markera prostate. Ovom prilikom biće rađeni i internistički pregledi kao i prošlog puta, a za sve preglede nije potrebno imati overenu zdravstvenu knjižicu i uput.

Svi pregledi će se vršiti u Opštoj bolnici, a deo ginekoloških pregleda obaviće se i u Domu zdravlja u Aleksincu. Što se tiče Domova zdravlja u Sokobanji i Ražnju, tamo će se vršiti pregledi u domenu njihovih delatnosti. U Ražnju će se raditi ultrazvučni pregledi abdomena i ginekološki pregledi, a u Sokobanji, pored ginekoloških, mogući su i internistički – rekao je direktor dr Goran Vidić.

I za predstojeću akciju, direktor Vidić najavljuje punu mobilnost jer će biti pokrivene sve specijalnosti. U opštoj bolnici će tog dana biti više hirurga koji će, pored analiza, pregledati pacijente sa pozitivnim nalazom na ultrazvuku abdomena. Vidić je, kako kaže, zadovoljan uspehom prošlomesečne akcije i očekuje da će i najavljena proteći u najboljem redu. Ovom prilikom, on je apelovao na građane da imaju strpljenja tamo gde je potrebno nešto duže čekanje, kao što je to slučaj kod izrade analize tumor markera.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − three =