Nenad Stanković

Станковић: Шта ће нам путеви без деце

Борба за раст наталитета је један од најозбиљнијих задатака ове државе који је буквално скопчан са нашим националним опстанком на овим просторима – рекао је председник општине Ненад Станковић приликом данашње посете министарке Славице Ђукић Дејановић и сусрета са мајкама које су недавно добиле принову.

‒ Много се напора улаже да се поправља инфраструктура, у путеве и објекте, међутим, џабе нама и путеви и објекти ако нема становника. И зато је питање наталитета и питање рађања беба, односно питање нових становника Републике Србије централно питање – истакао је Станковић.

Он је додао да држава први пут преузима озбиљне мере да стимулише рађање, али да се, када је реч о наталитету, нешто мора мењати и на менталном плану становништва.

‒ Знајући податке из пређашњих времена, када су наше прабабе и прадеде, па и бабе и деде у много тежим животним условима имали по више деце, мислим да је питање повећања деце, питање нашег односа према себи и према животу – рекао је први човек алексиначке локалне самоуправе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =