Mi čekamo bebu

Čekali bebu, dobili blizance

Odluka da se predstava koja je igrana pre gotovo dve decenije obnovi i ponovo vrati na repertoar, bila je, pokazalo se, ispravna. A ima li bolje potvrde za to od reakcija publike tokom i po završetku predstave „Mi čekamo bebu” koju je sinoć premijerno izveo glumački ansambl Gradskog pozorišta „Teatar 91”.

„Teatar 91” je publici još jednom ponudio veselu i razigranu predstavu lišenu bilo kakvih veza sa aktuelnom političkom i ekonomskom stvarnošću što je čini vanvremenskom. Vest da mladi bračni par čeka bebu dovodi do niza komičnih situacija jer je dolazak prinove više uznemirio familiju i komšiluk nego same roditelje. Ali kad umesto bebe, dobiju blizance, sa problemima se suočavaju supružnici. Ipak, kao i svaka komedija i ova, ima srećan kraj. Inspiraciju za ovaj komad Stevan Koprivica je dobio dok je radio u pozorištu „Duško Radović” kada je u jednom trenutku više glumica ostalo u drugom stanju.

Mi čekamo bebu

Predstavu je režirao Dragoslav Ranđelović koji je 2001. prilikom prve insenacije „Bebe” bio pomoćnik reditelju Jugu Radivojeviću.

‒ Pre dve decenije bilo mi je teže jer sam još uvek bio neiskusan, tek na početku svoje rediteljske karijere, ali opet i lakše, jer je uz mene bio Jug. U svakom slučaju i tada i sada ovaj komad je izazov, jer se radi o problematici koja je svima bliska. Reč je o žanrovski rečeno romantičnoj komediji za uzrast od 7 do 77 godina.

Za ovu postavku, Ranđelović je angažovao Ninušku Stojanović, Zoricu Stevanović, Srđana Stojadinovića, Bojana Cvetkovića, Slobodanku Živković, Bobana Todorovića i glumce goste Jelenu Tomić i Marka Vučkovića. Na „daskama koje život znače” premijerno je nastupila i naša sugrađanka Marija Radić Dimitrijević.

Mi čekamo bebu

Iste uloge koje su igrali i pre 18 godina, Zorica Stevanović i Srđan Stojadinović odigrali su i u novoj postavci.

‒ Posle samo dve probe setila sam se svega, s obzirom da je to bila moja prva uloga u karijeri i to mi je toliko ostalo upečatljivo. Mislim da mi zato nije bilo teško da ovu ulogu donesem i sada – kaže Zorica Stevanović uz napomenu da se ova i predstava iz 2001. godine razlikuju po energiji.

Praveći paralelu između dve predstave, Srđan Stojadinović kaže da je lik hipohondra u novoj postavci daleko zrelije odigrao, ali da je i tada i sada postignut isti cilj, da predstava bude dobra i da je publika prihvati.

Dvoje gostujućih glumaca, Jelena Tomić i Marko Vučković takođe su se oprobali u ovoj predstavi, ali u izvođenju Kruševačkog pozorišta. I Jelena i Marko su u kruševačkoj „Bebi” igrali potpuno drugačije likove. Za razliku od aleksinačke, kruševačka predstava je kako kažu, rađena iz perspektiva beba, da je tamo bilo sve predimenzionirano, da su kostimi bili preveliki i da su se služili drugačijim glumačkim sredstvima.
Prvu reprizu i ponovni susret sa bebama, „Teatar 91” najavljuje za 26. mart.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 1 =