OFK Napredak 1929

Cilj je jasan – plasman u viši rang

Već dvadesetak dana fudbaleri OFK „Napretka 1929” pripremaju se za prolećni deo šampionata Opštinske lige. Istini za volju, niske temperature koje nisu mimoišle i ovaj deo Srbije, bar zasad, nisu u značajnijoj meri poremetile plan priprema.

detalj sa utakmice
Od 11. februara, kada su počele pripreme, na okupu je više od dvadeset fudbalera, među kojima je i nekoliko novajlija. To su: Nikola Radojković, doskorašnji igrač Palilule iz Aleksinca, Nemanja Ranđelović i Vladica Golubović, igrači Jedinstva iz Bobovišta, Smiljan Stojanov iz Kluba malog fudbala „Aleksinac 2015” i povratnik u klub Vojkan Ilić. Osim novajlija i, naravno, standardnih prvotimaca, u nastavku prvenstva ozbiljno se računa i na nekoliko igrača iz omladinske ekipe. Došlo je i do promena na čelu stručnog štaba. Dosadašnji trener Palilule iz Aleksinca Dragan Mikić je novi šef struke, umesto Gorana Čudića koji će ovu dužnost obavljati u Rudar Alposu. Redove zonaša sa Aleksinačkog Rudnika pojačali su i Nemanja Rajković i Zvonimir Slavnić, dok je Milan Vasić postao novi član žitkovačke Morave.

Ivan Jovanović
Ivan Jovanović, predsednik OFK „Napredak 1929”

Od početka priprema do sada OFK „Napredak 1929” je odigrao dve kontrolne utakmice. Prvu je izgubio sa 1:0 od svoje omladinske selekcije, a u drugom meču je slavio sa 7:0 protiv OFK Draževca. Ako vremenske prilike dozvole, treću kontrolnu utakmicu OFK „Napredak 1929” će igrati u nedelju u Tešici protiv Jastrepca od 14 sati.

‒ I pripreme, kao i sve druge aktivnosti u klubu, podređene su ostarivanju jasnog cilja, a to je osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang – Okružnu ligu ‒ kaže predsednik OFK „Napredak 1929”, Ivan Jovanović.

Da podsetimo, u jesenjem delu šampionata Opštinske lige OFK „Napredak 1929” je osvojio šampionsku titulu sa 42 boda, odnosno 14 trijumfa i jednim porazom, uz 64 postignuta i samo osam primljenih golova!

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − six =