pekarski dani 2017.

Hlebu u čast

U velikoj sali Doma kulture sinoć je označen početak tradicionalne manifestacije „Pekarski dani”, koju već 12 godina zaredom uspešno organizuje Poljoprivredna škola „Šumatovac”. Manifestaciju je otvorila direktorka škole Jasmina Tončić.

pekarski dani 2017.
Manifestacija ‘Pekarski dani’, vremenom je od republičke postala međunarodna, pa su naši gosti i učenici i nastavnici Biotehničke škole iz Maribora i Profesionalne gimnazije iz Vidina, a očekujemo i goste iz Srednje škole iz Dalja. Čast nam je da ugostitimo predstavnike poljoprivrednih škola iz svih krajeva Srbije koji će učestvovati u izboru za najlepši slavski kolač ‒ rekla je, pored ostalog, Tončićeva.

pekarski dani 2017.
pekarski dani 2017. U ime Skupštine opštine, učesnike „Pekarskih dana” pozdravio je načelnik Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Dragan Jovanović. Ističući značaj ove manifestacije, Jovanović je naglasio da ove godine prvi put u „Pekarskim danima” učestvuju profesori Visoke poljoprivredno-prehrambene škole iz Prokuplja koji će držati stručna predavanja kojima, osim učenika i profesora, mogu da prisustvuju i zainteresovani građani.

Ovom prilikom uručene su nagrade i priznanja učesnicima literarnog i likovnog konkursa.
Na svečanom otvaranju izveden je i bogat kulturno-umetnički program u kome su, osim učenika škole, učestvovali i članovi Mešovitog hora „Šumatovac”.

Priređena je i modna revija pod nazivom „Jedan školski dan”, na kojoj su učenici predstavili modele od reciklirane odeće.
Na kraju svečanog otvaranja ansambl Gradskog pozorišta „Teatar 91” odigrao je predstavu „Zvezdana prašina”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 − 3 =