F8 Juniorke: Bronzana uteha za Novosađanke, Mitrović MVP

Ekipa Novosadske ŽKA zauzela je treće mesto u konačnom plasmanu ove sezone. Novosađanke bile su bolje od Proletera 023 iz Zrenjanina (72:59) i na taj način osvojile bronzano odličje na turniru u Aleksincu. I na ovoj, kao i na prethodnim utakmicama, u pobedničkom timu blistala je Jelena Mitrović sa 28 poena (22sk).

Ekipa iz Zrenjanina bila je znatno bolji rival u prvih 10 minuta, gde je gotovo savršeno odigrala u odbrani i na taj način ostvarila prednost u nakon prve deonice – 13:19.

Već u nastavku usledila je mnogo otvorenija i agresivnija igra na obe strane terena, u kojoj su se košarkašice iz Novog Sada bolje snašle i uspele da poravnaju rezultat na poluvremenu – 40:40

U drugom delu susreta, uglavnom je viđena dominacija Novosadske ŽKA, koja je prevashodno ostvarena preko gorostasne Jelene Mitrović. Mitrovićeva, mlađa sestra dugogodišnjeg igrača Crvene zvezde Luke Mitrovića, proglašena je i najkorisnijom igračicom završnog turnira u Aleksincu.

Na kraju, sigurna pobeda Novosadske ŽKA i bronzana medalja za ovu ekipu, kojoj je izmaklo finale juče protiv Radivoja Koraća.

Najbolja u ekipi Proletera 023 bila je Mihajlović N. sa 21 postignutim poenom.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + 17 =