F8: ”Korać” u finalu nakon drame, Zvezda rutinski sa Proleterom

Košarkašice Radivoja Koraća plasirale su se u finale juniorske lige Srbije. Klub iz Beograda je, nakon žestoke završnice, savladao ekipu Novosadske ŽKA 60:63. Nakon mnogo boljeg starta Novosađanki, koje su nakon 5 minuta igre vodile 9:0, tim Radivoja Koraća uspeva da znatno popravi svoju igru i do poluvremena poravna rezultat – 27:27. U nastavku susreta viđena je velika borba na parketu, sa puno rezultatskih preokreta. Finiš meča je ipak pripao Beogrđankama, koje su ginule za svaku loptu i na taj način u više navrata se izborile pre svega za odlazak na liniju za slobodna bacanja. Najefikasnija u sastavu Radivoja Koraća bila je Nedeljkov N. sa 22 poena, uz 7 skokova. U ekipi iz Novog Sada istakla se Mitrović J. sa 21 poenom uz čak 24 uhvaćenih lopti. Novosadska ŽKA, tim koji je u ligaškom delu prvenstva bio na prvoj poziciji, ostala je bez finala.

U drugom polufinalu nije bilo naročito uzbudljivo. Neizvesnost u susretu Crvene zvezde i Proletera 023 postojala je samo u prvih 10-tak minuta utakmice. U nastavku duela bilo je jasno da je jedino pitanje kojim će se rezultatom ovaj susret završiti. Zvezda je slavila sa više nego ubedljivih 93:49 i na taj način zakazala sutrašnje finale sa ekipom Radivoja Koraća (nedelja, 16 časova). Najbolja u redovima crveno-belih ponovo je bila naša sugrađanka, Mina Đorđević. Đorđevićeva je za 16 minuta u igri ubacila 19 poena i uz to ima 7 skokova. Sledile su je Katanić I. sa 14, odnosno Naumčev N. i Deurić N. sa po 11 poena. U Proleteru 023 najistaknutija bila je Milinković M. sa 10 poena.

Novosadska ŽKA i Proleter 023 igraće za treće mesto sutra od 13 časova i 30 minuta, dok će veliko finale između košarkašica Crvene zvezde i Radivoja Koraća početi u 16 časova u aleksinačkoj Sportskoj hali.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + 3 =