Akcija pred golom

Fudbal: Aleksinčani se dokopali prvog mesta

U Zoni Istok proteklog vikenda odigrane su utakmice 14. kola. Na Aleksinačkom Rudniku Rudar Alpos je sa 3:2 savladao Naša krila, dok je Moravica na gostovanju u Svrljigu sa istoimenom ekipom podelila bodove – 1:1.

Evo i ostalih rezultata: ZaplanjacĐerdap 0:0, MalošišteMajdanpek 3:1, ŠarbanovacSloga 4:2, KabloviBukovik 1:0, BrodoremontBSK 3:0 i Hajduk VeljkoTimočanin 2:0.
Na tabeli vodi Zaplanjac sa 33 boda, Moravica je na drugom mestu sa 25, a Rudar Alpos zauzima 11. poziciju sa 16 bodova.

Grejačani bolji u derbiju

I u Okružnoj ligi odigrane su utakmice 14. kola. U komšijskom derbiju u Mezgraji između Jedinstva iz Grejača i Crvene zvezde iz Gornjeg Ljubeša, Grejačani su slavili sa 4:2. U Kormanu Sloga je bila ubedljiva protiv Dobriča koga je savladala sa 4:0. Žitkovačka Morava je najzad obradovala svoje navijače, jer je na gostovanju u Batušincu sa 4:3 pobedila tim Mladosti, dok je Palilula u Aleksincu savladala Doljevac sa 2:1.

Ostali rezultati: Moravac (Čeč.) – Naisus 0:1, RasovačaZemljoradnik 1:5, OrljaneMoravac (ZT) 3:2 i Radnički (Kočane) – Radnički (Čapljinac) 4:1. Nekoliko kola pre kraja jesenjeg dela prvenstva, titulu šampiona osvojila ekipa Orljana koja trenutno ima 39 bodova. Palilula je na četvrtoj poziciji sa 26, Jedinstvo zauzima sedmo mesto sa 21 bodom, Crvena zvezda i Sloga su na 10. odnosno 11. mestu sa po 16 bodova, a Morava je na dnu tabele sa šest bodova.

Derbi bez pobednika 

Borac i Napredak
Derbi susret 13. kola Opštinske lige, odigran u Trnjanu između Borca i Napretka iz Krušja, završen je bez pobednika – 1:1. Treća ekipa koja se bori za sam vrh tabele, OFK Napredak 1929 iz Aleksinca, savladao je Jedinstvo u Bobovištu sa 4:0 i tako preuzeo lidersku poziciju.

Ostali rezultati: GredetinPolet (R) 0:2, ŠkriljacPobeda 0:0, VukašinovacOFK Draževac 0:2, Polet (V) – Jastrebac 1:0 i TempoOFK Rutevac 2:5, pobeda gostiju iz Rutevca. Utakmice između OFK Sloge i Ratara nije odigrana.

Stadion OFK Napredak
Posle ovog kola došlo je do promene na čelu tabele. Lidersku poziciju preuzeo je OFK Napredak 1929 iz Aleksinca koji ima 36 bodova, na drugom i trećem mestu sa po 35 bodova su Borac i Napredak iz Krušja, a četvrta pozicija sa 26 bodova pripada OFK Rutevcu. Na petom mestu je Jastrebac sa 22 boda, šestu i sedmu poziciju zauzimaju OFK Sloga i Polet (R) sa po 20 bodova, itd.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + 12 =