Fudbalska hronika

Slavlje Subotinčana u Ražnju

U petom kolu Zone Istok naši predstavnici su zabeležili jednu pobedu i jedan poraz.

U komšijskom derbiju u Ražnju između Bukovika i Moravice iz Subotinca slavili su gosti sa 3:2. Nikola Kostić, Stanković i Luka Kostić postigli po jedan pogodak za Subotinčane, a za domaći tim Vujović i Stoilkov.

Na gostovanju u Šarbanovcu, Rudar Alpos je od istoimene ekipe poražen sa 2:1.

Ostali rezultati: Svrljig – Malošište 3:0, Kablovi – Zaplanjac 1:3, Brodoremont – Naša krila 2:0, Hajduk Veljko – Đerdap 1:2, Timočanin – Majdanpek 1:2, i BSK – Sloga 0:0.

Na čelu tabele su Zaplanjac i Naša krila sa po 12 bodova, a što se naših predstavnika tiče, Moravica je na petom mestu sa 9 bodova, a Rudar Alpos na 13. poziciji sa četiri boda.

Još tri boda za Palilulu

I u Okružnoj ligi odigrani su mečevi petog kola.

Palilula je u Aleksincu sa 5:1 pobedila tim Dobriča iz Bresta, a Jedinstvo iz Grejača je u Rasovači od istoimene ekipe pretrpelo poraz od 1:0. Poražena je takođe i Sloga iz Kormana u Batušincu od ekipe Mladosti sa 5:1 , kao i Crvena zvezda iz Gornjeg Ljubeša koja je u Čapljincu izgubila od Radničkog sa 3:1. Meč između Doljevca i žitkovačke Morave je odložen.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Orljane – Moravac (Č) 5:3, Radnički (K) – Naisus 2:2 i Moravac (ZT) – Zemljoradnik 1:2.

Orljane i Rasovača su i dalje na čelu tabele, sada sa po 15 bodova. Treću poziciju zauzima Palilula sa 13 bodova, Jedinstvo iz Grejača je na sedmom mestu sa šest bodova, Sloga je 12. sa tri boda, koliko ima i Crvena zvezda na 14. mestu, dok je Morava na poslednjem, 16. mestu bez bodova.

Pobeda Pobede od 9:0!

U četvrtom kolu Opštinske fudbalske lige, Pobeda iz Jakovlja je na gostovanju u Mozgovu čak sa 9:0 savladala ekipu Tempa. Ceo plen osvojili su i Borac koji je u Trnjanu sa 5:2 pobedio ekipu Gredetina, Polet je u Vitoševcu bio bolji od Vukašinovca pa je trijumfovao sa 4:1, dok je Napredak iz Krušja sa 3:0 pobedio Ratara. Tri boda osvojio je i Napredak 1929 koji je u Aleksincu sa 2:0 slavio protiv Jastrepca iz Tešice. Rutevac i Draževac su igrali nerešeno – 2:2.

Trijumf u gostima ostvarili su i Škriljac iz Bradarca, koji je u Bobovištu iznenadio domaće Jedinstvo i pobedio sa 3:1, i OFK Sloga iz Dobrujevca koja je u Radevcu sa 2:1 pobedila Polet.

Prvo, drugo i treće mesto na tabeli zauzimaju Borac, Polet iz Vitoševca i Napredak iz Krušja sa po 10 bodova. Sa bodom manje na 4. poziciji je OFK Napredak 1929, slede OFK Sloga, OFK Draževac i Vukašinovac sa po sedam bodova, na osmom mestu je Ratar, a na devetom OFK Rutevac sa po pet bodova. itd.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine − six =