Filip T. 1

Filip bez premca na Balkanu

Filip Trajković, član aleksinačkog Džudo i džiu-džicu kluba „NiF” osvojio je zlatnu medalju na Otvorenom prvenstvu Balkana u džiu-džici koje je od 22. do 25. septembra održano u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici. Trajković se takmičio u kategoriji juniora (+94 kg) i po drugi put u svojoj sportskoj karijeri poneo titulu šampiona Balkana.

Reprezentacija Srbije,deo ekipe
Bronzana odličja osvojila su još trojica takmičara „NiF”-a: Nemanja Pejčić, Stefan Jović i Nikola Trajković. Oni su izgubili ključne mečeve za plasman u finale, ali su ipak izvojevali pobede za treće mesto. Miloš Miljković je imao težak žreb i jaku konkurenciju, ostvario je jednu pobedu i dva poraza i nije ušao u borbu za medalju.
Na takmičenju u Podgorici sva petorica takmičara „NiF”-a branili su boje reprezentacije Srbije, a osim Filipa Trajkovića za našu nacionalu selekciju zlatno odličje osvojio je i Ivan Dela Kroče iz Novog Sada.

Na Otvorenom prvenstvu Balkana i Svetskom kupu za takmičare do 15 godina starosti, koje su organizovale Svetska i Evropska džiu-džicu federacija, nastupilo je 780 takmičara iz 21. države.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + two =