simpozijum fizicara

Физичари шести пут у Алексинцу

Шеста по реду Конференција о настави физике у средњим школама биће одржана у Алексинцу од петка, 9. до недеље 11. марта. Очекује се учешће 23 предавача из Србије, Хрватске, Словеније, Македоније и БиХ. Поред предавања која се тичу саме наставе физике, на конференцији ће бити одржане постер презентације стручних радова и радионице, биће изложени средњошколски и универзитетски уџбеници и учила, а округли сто биће посвећен проблемима средњошколске наставе физике. На овогодишњем скупу физичара биће представљени и најбољи радови ученика на конкурсу „Експериментални рад ученика средњих школа из физике”.

‒ Поред традиционалних учесника из бивших република СФРЈ, долазе нам и гости из Грчке, Румуније и Бугарске, а први пут имамо и колегу из Француске, тачније из Нице. Најављено нам је и присуство представника Француског културног центра у Србији као и представника институција које се баве унапређењем образовања и васпитања у земљама у окружењу – каже члан Организационог одбора, професор физике Славољуб Радуловић.

Предавања се одржавају у мултимедијалној сали Гимназије, а новина је да ће сва дешавања моћи да се прате уживо преко live-stream-a. Адреса линка биће доступна на веб страници konferencija.alexgim.rs.
Свечано отварање је сутра у 13 сати и 30 минута у сали Скупштине општине.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − fifteen =