Sem Fabrici

Fabrici: Spremajte nove projekte

Srbija je sve bliže danu kada će postati deo porodice Evropske unije, a nama je, pritom, drago da građanima ove zemlje pomognemo u svakodnevnom životu – rekao je na kraju posete Aleksincu ambasador EU Sem Fabrici.

Šef delegacije EU zahvalio se predsedniku opštine Nenadu Stankoviću na dobrodošlici i dodao da mu je posebno drago što je prvi ambasador Evropske unije koji je došao u Aleksinac.

‒ Moj posao je u Beogradu, ali se maksimalno trudim da upoznam Srbiju i da vidim što više izvan glavnog grada. Zadovoljstvo mi je bilo da sam mogao danas da posetim dve mlade, ali obećavajuće medicinske prakse, zubarsku ordinaciju i polikliniku. I drago mi je što su uz pomoć Evropske unije ove firme krenule sa radom i moći će da nastave sa rastom – rekao je Fabrici.

Maja Ostojić i Sem Fabrici

Ambasador je obišao radne prostorije doktora stomatologije Maje Ostojić, koja je svoju ordinaciju opremila uz pomoć bespovratnih sredstava putem programa Evropski progres i polikliniku dr Biljane Đokić, koja je, između ostalog, uz pomoć evropskih subvencija svoju polikliniku obogatila najsavremenijim radio-talasnim nožem za dijagnostiku i terapiju na grliću materice.

‒ Omogućeno nam je da unapredimo, pre svega, zdravlje žena, što je i bila tema našeg projekta. Smatramo da je preventivna dijagnostika i najvažnija. Krenuli smo i u sistematske preglede žena jer na taj način radimo jedan veliki skrining promena koje su vrlo smrtonosne – rekla je Đokićeva.

Biljana Đokić i Sem Fabrici

Šefu delegacije Evropske unije danas je prezentovan i geografsko-informacioni sistem, projekat koji su zajednički realizovale opštine Aleksinac i Merošina. Na kraju obraćanja, ambasador je poručio čelnicima lokalne samouprave da pripreme nove projekte za program EUPRO, izrazivši nadu da će opština to moći da iskoristi zarad boljih ekonomskih prilika i novih radnih mesta.

Nakon posete Aleksincu, ambasador Sem Fabrici otputovao je za Niš gde je, osim sastanka sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, između ostalog, najavljen i razgovor sa građanima na debati „Pitaj me bilo šta o EU”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three + 15 =