Brđanka

U pohode najmističnijoj planini

Planinari aleksinačke „Brđanke” učestvovaće u subotu na tradicionalnoj republičkoj akciji „Božićni uspon na Rtanj”, koju organizuje Omladinsko planinarsko-skijaško društvo „Dragan Radosavljević” iz Zaječara. Učesnici ove akcije, koja se organizuje 35. put, mogu izabrati jednu od dve staze – jedna je 12.5 kilometara sa visinskom razlikom od 1.250 metara, a druga 14 kilometara sa visinskom razlikom od 950 metara.

‒ Pozivamo planinare i druge naše sugrađane da u što većem broju uzmu učešće na ovoj akciji i iskoriste priliku da jedan dan borave na našoj najmističnijoj planini. Polazak je u subotu u 6 sati i 30 minuta ispred Doma kulture. Obavezna je odeća i obuća za zimske uslove, a treba i poneti hranu i vodu i uplatiti 500 dinara ‒ kaže potpredsednica „Brđanke”, Nataša Stanković Nedeljković. 

rtanj objava

Akcija će biti otvorena u 8:30 kod Etno centra „Balašević” koji se nalazi uz sami put Paraćin – Zaječar. Petnaest minuta kasnije planiran je polazak organizovanim prevozom do separacije Mirovo za one koji idu na vrh severnom stranom planine, odnosno do naselja Rtanj za one koji idu južnom stranom.

Uspon na Rtanj spada u srednje teške planinarske uspone. Organizatori očekuju da će na ovoj akciji učestvovati oko hiljadu planinara iz naše zemlje i inostranstva.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 4 =