U ponedeljak najverovatnije ukidanje vanredne situacije u ugroženim područjima

Na jutrošnjoj sednici štaba za vanredne situacijie opštine Aleksinac, izvršena je analiza stanja na poduručju koje je nedavno bilo zahvaćeno nevremenom i donete su određene mere koje će se primeniti u narednom periodu. Konstantovano je da su radovi koji se trenutno izvode preventivni, a da konačno sređivanje tek predstoji, ali je i napomenuto da loši vremenski uslovi produžavaju vreme izvođenja radova.

Po nalogu štaba, Javno preduzeće za puteve i stambeno-komunalnu delatnost angažovano je na prokopavanju i pravljenju vodotoka čestanske reke i njeno uvođenje u tok reke Turije, a ekipe na terenu će nakon toga napraviti nove vodotokove i u koritima koprivničke, kao i vrćenovičke reke. Ovi radovi trebalo bi da budu gotovi tokom vikenda, a ovo javno preduzeće već od ponedeljka prelazi na saniranje puteva u Ljuptenu i Kulini.

Članovi štaba saglasili su se i dali odobrenje da se Dobrovoljno vatrogasno društvo Aleksinac angažuje na čišćenju podruma i bunara u ugroženim naseljima, odnosno tamo gde je proglašena vanredna situacija.

Kako je najavio predsedavajući Nenad Stanković, vanredna situacija bi trebalo da bude ukinuta u ponedeljak tokom dana, jer se do tada očekuje završetak svih planiranih radova. On je članove štaba inforisao i o dopisu Kancelarije za javna ulaganja u kojem stoji da se za oštećene porodične stambene objekte može podneti zahtev za nadokanadu štete.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − 7 =