bombardovanje

U Aleksincu centralna ceremonija 19. godišnjice bombardovanja

Centralna manifestacija povodom godišnjice bombardovanja Srbije, ove godine biće održana u Aleksincu, potvrdio je za naš sajt predsednik opštine Nenad Stanković. Devetnaestoj godišnjici NATO agresije prisustvovaće i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksinac je među gradovima koji su pretrpeli najviše štete za vreme bombardovanja 1999, posebno tokom petoaprilskog napada. U tom naletu život je izgubilo 11 ljudi, a 50 je zadobilo teške povrede.

Centralna republička manifestacija održaće se 24. marta, na dan početka bombardovanja, a detalji same ceremonije za sada nisu poznati.
Aleksandar Vučić biće treći predsednik države koji će zvanično posetiti stratište Aleksinčana. Odmah nakon završetka NATO agresije, tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević 15. juna obišao je mesto stradanja Aleksinčana i postavio kamen temeljac za buduće stambene zgrade u Ulici Dušana Trivunca, danas poznate kao „Natovke”. Bivši predsednik Tomislav Nikolić godišnjici bombardovanja u Aleksincu prisustvovao je 24. marta 2015. godine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − 5 =