U Aleksincu samo hitni porođaji

U porodilištu Opšte bolnice u Aleksincu u toku su radovi na renoviranju ovog odeljenja uz pomoć sredstava obezbeđenih iz Fondacije „Dragica Nikolić“, tako da sada najmlađi stanovnici Aleksinca uglavnom svoje prve ovozemaljske dane provode u niškom porodilištu. Za hitne slučajeve stvoreni su uslovi za obavljanje porođaja i u Aleksincu.

-Imamo 24 sata organizovanu službu, dežurnog ginekologa, akušerske sestre za sve što bude potrebno. Mi porođaj možemo da završimo ovde u slučaju hitnosti, što se desilo u šest navrata od kada su krenuli radovi, tako da se može smatrati da su porodilje potpuno bezbedne. Da bismo izbegli bilo kakav rizik, mi svaku trudnicu koju možemo na vreme šaljemo u Niš – kaže dr Goran Vidić, direktor Opšte bolnice u Aleksincu.

Iako se u šest navrata pokazalo da su aleksinački medicinski radnici spremni da ukažu adekvatnu pomoć porodiljama, pošto su porađaji obavljeni bez ikakvih komplikacija, dr Vidić apeluje da trudnice ne čekaju poslednji momenat i da se na vreme jave lekaru kako bi bile poslate u Klinički centar Niš. O ovim otežanim uslovima rada obavešteni su i lokalni domovi zdravlja. Do sredine decembra, kada je planiran završetak radova na uređenju porodilišta, mesto rođenja bebama iz Aleksinca biće Niš.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × two =