У Алексинцу само хитни порођаји

У породилишту Опште болнице у Алексинцу у току су радови на реновирању овог одељења уз помоћ средстава обезбеђених из Фондације „Драгица Николић“, тако да сада најмлађи становници Алексинца углавном своје прве овоземаљске дане проводе у нишком породилишту. За хитне случајеве створени су услови за обављање порођаја и у Алексинцу.

-Имамо 24 сата организовану службу, дежурног гинеколога, акушерске сестре за све што буде потребно. Ми порођај можемо да завршимо овде у случају хитности, што се десило у шест наврата од када су кренули радови, тако да се може сматрати да су породиље потпуно безбедне. Да бисмо избегли било какав ризик, ми сваку трудницу коју можемо на време шаљемо у Ниш – каже др Горан Видић, директор Опште болнице у Алексинцу.

Иако се у шест наврата показало да су алексиначки медицински радници спремни да укажу адекватну помоћ породиљама, пошто су порађаји обављени без икаквих компликација, др Видић апелује да труднице не чекају последњи моменат и да се на време јаве лекару како би биле послате у Клинички центар Ниш. О овим отежаним условима рада обавештени су и локални домови здравља. До средине децембра, када је планиран завршетак радова на уређењу породилишта, место рођења бебама из Алексинца биће Ниш.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − eighteen =