Tihomir Đorđević

Ustanovljena nagrada „Tihomir Đorđević”

Da Aleksinac ne zaboravlja svog Tihomira Đorđevića pokazuje i odluka Centra za kulturu i umetnost da, u godini kada se obeležava 150 godina od rođenja ovog velikog naučnika, ustanovi nagradu sa njegovim imenom, koja će se dodeljivati jednom godišnje pojedincu za izuzetan naučni i istraživački doprinos u oblasti etnologije, folkloristike i filologije.

Kako se navodi u konkursu, raspisanom početkom meseca, osnovna merila za ocenu sveobuhvatnog rada pojedinca biće zastupljenost, aktuelnost i naučni doprinos u navedenim naučnim disciplinama, s tim da žiri neće davati prioritet ni jednoj od navedenih naučnih disciplina.

Predloge za nagradu „Tihomir Đorđević” mogu uputiti pojedinci, ustanove, udruženja i članovi Organizacionog odbora Nagrade „Tihomir Đorđević”.

Uz predlog za nagradu, treba dostaviti biografiju, bibliografiju naučnih, stručnih radova i publikacija, obrazloženje kandidature i ocenu rezultata rada i priloge.

Rok za prijavljivanje je 10. septembar, a nagrada će biti uručena u drugoj polovini septembra u okviru „Dana aleksinačke kulture”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one + four =