Ускоро нови наслови у библиотеци

Јуче је завршен 62. Међународни сајам књига, једна од највећих манифестација ове врсте на југоистоку Европе. Овогодишње издање „празника писане речи” пружило је прилику бројним издавачима из Србије и света да представе своју најновију продукцију, а љубитељима књиге да уз сајамске попусте дођу до омиљених и најновијих наслова. Ову манифестацију редовно посећују и библиотекари јер им управо Сајам пружа могућност да обнове своје књижне фондове.

Прилику да завире у свет нових издања и ове године искористили су запослени у библиотеци „Вук Караџић” и како сазнајемо, врло брзо ће библиотека својим члановима понудити нове наслове.

biblioteka sajam knjiga
Нова издања не набављамо као раније, склапањем закључница директно са издавачима на сајму, јер смо сада у обавези да поштујемо Закон о јавним набавкама. Шта је ново у издаваштву сазнали смо нешто преко каталога, али су нас у већини случајева издавачи упутили на своје сајтове – каже библиотекар, Сања Јевремовић и најављује да чланови овдашње библиотеке могу да очекују издања Лагуне и Вулкана која су објављена након последње набавке, као и књиге „Службеног гласника”, „Еvro Book-a” и „Завода за уџбенике и наставна средства”.

Као новину, Јевремовићева најављује и издања „Urban reads-а” једног релативно новог издавача који је основан са жељом да код младих пробуди љубав према читању и да им омогући да читају најважније стране савремене писце омладинске литературе. А таква литература, према њеним речима била је реткост у фонду библиотеке.
Читав посао око набавке нових књига према речима наше саговорнице требало би да буде завршен за месец, месец и по дана тако да ће се већ крајем године на полицама библиотеке наћи нови наслови.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − seventeen =