Uskoro laparoskopije u aleksinačkoj Opštoj bolnici

Laparoskopija, miniinvazivna, odnosno metoda sa minimalnim hirurškim rezom, uskoro će se obavljati i u aleksinačkoj Opštoj bolnici. Po rečima direktora ove ustanove dr Gorana Vidića, sredstva za nabavku aparata su već obezbeđena, a nakon raspisivanja tendera i edukacije lekara, prva intervencija ovom metodom može se očekivati za dva do tri meseca.

‒ Laparoskopija je trend u svetu odavno, ali mi to nismo imali ovde iz nekih razloga. Ova uprava je uspela da obezbedi sredstva, oko dva miliona dinara uključujući i prateće instumente, tako da će to krenuti uskoro. Očekujemo da u toku ove nedelje, najkasnije posle Vaskrsa, raspišemo tender i taj aparat će stići u našu bolnicu, pa  će ljudi za sve manje usluga odlaziti u Niš – objašnjava dr Vidić i dodaje da će za edukaciju aleksinačkih lekara biti zaduženi lekari i profesori iz Niša.

U Opštoj bolnici će, prema najavama, biti još novih metoda i opreme, a kako direktor Vidić objašnjava, finansijsku pomoć u velikoj meri pružaju aleksinački privrednici i lokalna samouprava.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × four =