Vece

Усклађивање правилника о броју запослених

Непосредно пре заседања Скупштине општине, данас је одржана и седница Општинског већа. Овом приликом општинска Влада је усвојила предлог новог Правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у општинској управи и правобранилаштву општине Алексинац који предвиђа 141 радно место. Тренутно у Општинској управи стално запослених је 132, а тако ће остати и у наредном периоду због важеће републичке уредбе о забрани запошљавања без сагласности одређене комисије.

Чланови већа су усвојили и предлог решења о давању сагласности на Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу Организације за туризам и спорт, по коме ће ова установа имати 14 запослених, а што је у складу са већ усвојеном Одлуком о максималном броју запослених на одређено време у систему локалне самоуправе за 2017. годину.

Пољопривредна задруга из Рутевца добила је “зелено светло” већника да у свом називу користи име јединице локалне самоуправе, тако да ће пун назив гласити Пољопривредна задруга “Алексиначка бразда – Рутевац“, наравно, ако се сложе и одборници на данашњој Скупштини општине.

И на овој седници дата је сагласност за вансудска поравнања са грађанима које су ујели пси луталице. На име одштете, из општинског буџета биће исплаћено укупно 208.000 динара, а висина појединачних накнада креће се у распону од 23 до 43.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 5 =