Usvojen rebalans budžeta

Najviše vremena današnje, inače 16. po redu, sednice Skupštine opštine, odbornici su potrošili na prvu tačku dnevnog reda koja se ticala drugog ovogodišnjeg rebalansa budžeta. Odbornici Ivan Dimić (DSS) i Boban Ranđelović (DS) izneli su niz primedbi na predložene izmene i dopune Odluke o budžetu. Oni su posebno kritikovali onaj deo koji se tiče izdvajanja sredstava za uređenje pešačke zone u U lici Knjaza Miloša, navodeći da sada nije trenutak za jednu takvu investiciju.

Što se tiče planiranog umanjenja prihoda u visini od skoro 9,9 miliona dinara od pružanja usluga boravka dece u predškolskoj ustanovi, oni su, kako je objasnila načelnica Odeljenja za finansije Dragana Jovanović, nastali zbog toga što nije otvoreno planiranih pet grupa u Predškolskoj ustanovi „Lane“ zbog aktuelne zabrane zapošljavanja.

Predstavnici opozicije

Posle višečasovne diskusije, koja je zbog velikog broja replika često izlazila van okvira teme, većinom glasova usvojen je predloženi rebalans budžeta.

Opozicija je imala primedbe i na Odluku o protokolu u organima opštine Aleksinac, pre svega zbog formulacije pojedinih članova predloženog dokumenta .

 Rasprava se vodila i oko Izveštaja o radu PU „Lane“ za prošlu i predloženog Plana rada za 2017/2018. godinu, ali su i ove dve tačke većinom glasova usvojene.

U nastavku sednice usvojeni su predlozi o davanju saglasnosti na upotrebu imena lokalne jedinice Mešovitom horu „Šumatovac“ i Poljoprivrednoj zadruzi u Rutevcu.

Pod tačkom razno načelnik odeljenja za privredu Dalibor Marković upoznao je odbornike da je u toku javni uvid u tri urbanistička projekta za izgradnju mini hidroelektrana na Južnoj Moravi i to kod Bobovište, Glogovice i Tešice.

 I ovo zasedanje nije moglo da prođe bez „visoke politike“, pa je odbornik opozicije Ivan Dimić (DSS), prilikom razmatranja odborničkih pitanja, kolegama iz SNS-a i SPS-a čestitao izbor Vlade Ramuša Haradinaja na Kosovu, aludirajući na aktuelna politička dešavanja kod nas.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 1 =