Uprkos kiši i fudbalu, ALEF imao dobru posećenost

Koncertom ansambla „Stari hrast” sinoć je završen ovogodišnji Aleksinački letnji festival. Program je bio sadržajan i raznolik i prilagođen za, kako bi se reklo, sve od „7 do 77 godina”.

ALEF
Završnica ALEF-a: Koncert ansambla „Stari hrast” 

Na platou Doma kulture, u amfiteatru ispred biblioteke i u sali Doma kulture (u zavisnosti od vremenskih uslova) prodefilovali su glumci, pevači, rok bendovi, a za najmlađe sugrađane organizovane su projekcije dugometražnih crtanih filmova, pozorišne i lutkarske predstave kao i druženje sa Banetom Rosićem i Todetom Nikoletićem i „rokenrolerima” za decu, Zoranom Živadinovićem i Milošem Ranđelovićem.

ALEF
Nastup hora „Lučinuška” 

Na ALEF-u su nastupili i KUD „Abrašević” iz Niša, ženski hor „Lučinuška” iz Beograda, Trio „Balkanske žice”, aleksinački rok bendovi Godfathers, Lights off, Rikverc svetlosti, Milan Petković trio, Aleksinački gradski orkestar, dečji hor „Mali vokali“, Omladinski hor CKU i hor „Pevnica”.

Ljubitelji pozorišta su bili u prilici da u predstavama „Cimet i vanila”, „Brak ustvari ljubav” i „Muke po Davidu” vide Milicu Janketić, Vesnu Stanković, Vanju Milačić, Vladana i Kristinu Savić i Fuada Tabučića.

‒ Uprkos čestoj kiši i Svetskom prvenstvu u fudbalu, možemo biti zadovoljni ukupnom posetom. Održali smo 32 programa, 14 za odrasle i 18 za decu, a sve to pratilo više od dve i po hiljade posetilaca – rekla je po završetku ALEF-a, direktorka Centra za kulturu i umetnost, Maja Radoman Cvetićanin.

Svoj doprinos ALEF-u dala je i biblioteka „Vuk Karadžić” predavanjem koje je bilo posvećeno periodu detinjstva i školovanja Tihomira Đorđevića u aleksinačkom kraju.

ALEF

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + 3 =