Savet za bezbednost saobraćaja Aleksinac

Unapređenje bezbednosti saobraćaja u zoni škola, nakon dorade projekata

Nakon današnjeg zasedanja Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, tri projekta unapređenja bezbednosti saobraćaja u zoni škola sa novim predlozima vraćena su projektantu na doradu. Po tim projektima, kada budu izmenjeni, biće uređene zone ispred osnovnih škola u Žitkovcu, Prćilovici i Trnjanu. Iz već opredeljenih sredstava Saveta, biće postavljene vertikalne i horizontalne signalizacije, pešačke ograde, ležeći policajci, a predlog je da se dodaju i svetlosni brojači brzine, kako bi se bezbednost dece u saobraćaju podigla na viši nivo. Nakon izmene, plan za žitkovačku školu biće poslat Putevima Srbije, jer se radovi izvode na državnom putu, dok će za Prćilovicu i Trnjane javna nabavka biti odmah pokrenuta.
Predlog Odeljenja za komunalne i građevinske poslove Opštinske uprave opštine Aleksinac da se postave stubići duž trotoara u delovima ulica Majora Tepića i Tihomira Đorđevića je odložen. Predlog je bio da se stubići postave pored „bašte” i od Pivarskog mosta do raskrsnice, ali zbog velike frekfencije saobraćaja u ovim ulicama sačekaće se do normalizacije saobraćaja u ulici 7. juli.
U nastavku zasedanja odlučeno je da se zahtev Poreske uprave za rezervaciju parking mesta pošalje na mišljenje Odeljenju za urbanizam opštine Aleksinac.
Zahtev za obeležavanje mesta za parkiranje vozila za prevoz lica sa posebnim potrebama i invalidnih lica, ovo telo razmatraće na nekoj od narednih sednica, nakon izlaska komisije na teren.
Na kraju sednice, pod tačkom razno, odlučeno je da se na predlog preduzeća „Agro-press” Putevima Srbije uputi zahtev za postavljanje vertikalne signalizacije na raskrsnici u Žitkovcu, o čemu je bilo reči u našim medijima tokom proteklog perioda. https://alpress.rs/na-raskrsnici-u-zitkovcu-ko-ima-prvenstvo-prolaza/?sr_pismo=cir

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − 14 =