Boks

Uz boks nema stresa ni besa

Bokserski klub „Rudar” jedan je od 72 kluba u Srbiji u kojima će ovih dana početi realizacija akcije pod nazivom Olimpijska škola boksa. Krajnji cilj ove akcije je stvaranje bokserskih šampiona koji bi reprezentovali našu državu na međunarodnoj i olimpijskoj sceni.

Akciju je pokrenuo Bokserski savez Srbije koji je nedavno organizovao obuku za trenere koji će raditi sa budućim polaznicima.

Saša Kostadinović, trener
Saša Kostadinović, trener BK “Rudar”

‒ Organizovaćemo prezentaciju boksa u školama kako bi kod mladih pobudili interesovanje za ovaj interesantan borilački sport ‒ kaže Saša Kostadinović, trener BK „Rudar” koji je pohađao obuku za trenere. – Bavljenje boksom oslobađa besa i stresa, a ima niz drugih prednosti. Oni koji treniraju postaće snažniji, brži, izdržljiviji i imaće više kondicije i vere u sebe i svoje sposobnosti. Akcenat je na pedagoškom radu i vaspitanju, a potom na osnovnim tehnikama boksa. Cilj je da sklonimo mlade ljude sa ulice i da ih sačuvamo od cigareta, alkohola, droge i drugih pošasti savremenog doba. 

Olimpijska škola boksa je besplatna za polaznike od 12 do 19 godina, a treninzi će se održavati svakog dana, osim subote i nedelje, od 18:30 sati u prostorijama BK „Rudar” na Stadionu za male sportove „Mladost” u Aleksincu.

Dušan Petrović
Dušan Petrović (sa peharom) u društvu klupskih drugova i trenera Kostadinovića

Pobeda i dva poraza

Na Prvenstvu jugoistočne Srbije u olimpijskom boksu, koje je održano proteklog vikenda u Leskovcu, učestvovala su i trojica boksera Bokserskog kluba „Rudar” iz Aleksinca.

Dušan Petrović, pobednik Bokserske revije „Rudarska rukavica”, koja je krajem decembra prošle godine održana u našem gradu, pobedio je svog protivnika, a njegovi klupski drugovi, Mladen Vukomanović i Vladan Petrović, poraženi su.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 2 =