viva harmonica

Trodnevni praznik harmonike

Od 16. do 18. marta Aleksinac će biti domaćin drugog Međunarodnog festivala „Viva harmonika”. Osnovano sa idejom promovisanja harmonike, ovo takmičenje će i ove godine okupiti veliki broj mladih harmonikaša, nastavnika i profesora harmonike, kao i veliki broj ljubitelja ovog instrumenta koji ima dugogodišnju tradiciju na ovim prostorima.

Ovogodišnji festival trajaće tri dana, a otvoriće ga u petak, 16. marta koncert harmonikaša Miodraga Đorđevića i pijanistkinje Sanje Lukovac, oboje sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Biće to zanimljiv spoj harmonike i klavira. Subota i nedelja su rezervisane za takmičarski deo, a nakon toga sledi dodela pehara i medalja. Manifestaciju će zatvoriti koncert provoplasiranih takmičara u svim kategorijama.

‒ Prošlogodišnji festival dobio je pozitivne ocene od svih učesnika pa očekujemo da i ove godine imamo približan, ako ne i veći, broj takmičara. Nadamo se da će ih biti između 60 i 70 – kaže direktor OMŠ „Vladimir Đorđević” Marko Jelenić

Pored harmonikaša takmičiće se i kamerni ansambli u kojima, prema propozicijama, pored ostalih instrumenata, mora biti bar jedna harmonika.
I ove godine, muzičkoj školi u organizaciji festivala pomažu Centar za kulturu i umetnost i Aleksinačka gimnazija.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 1 =