viva harmonica

Тродневни празник хармонике

Од 16. до 18. марта Алексинац ће бити домаћин другог Међународног фестивала „Вива хармоника”. Основано са идејом промовисања хармонике, ово такмичење ће и ове године окупити велики број младих хармоникаша, наставника и професора хармонике, као и велики број љубитеља овог инструмента који има дугогодишњу традицију на овим просторима.

Овогодишњи фестивал трајаће три дана, а отвориће га у петак, 16. марта концерт хармоникаша Миодрага Ђорђевића и пијанисткиње Сање Луковац, обоје са Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу. Биће то занимљив спој хармонике и клавира. Субота и недеља су резервисане за такмичарски део, а након тога следи додела пехара и медаља. Манифестацију ће затворити концерт провопласираних такмичара у свим категоријама.

‒ Прошлогодишњи фестивал добио је позитивне оцене од свих учесника па очекујемо да и ове године имамо приближан, ако не и већи, број такмичара. Надамо се да ће их бити између 60 и 70 – каже директор ОМШ „Владимир Ђорђевић” Марко Јеленић

Поред хармоникаша такмичиће се и камерни ансамбли у којима, према пропозицијама, поред осталих инструмената, мора бити бар једна хармоника.
И ове године, музичкој школи у организацији фестивала помажу Центар за културу и уметност и Алексиначка гимназија.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − five =